Любопитно

5 забележителни неща от Варна

Има места, за които и цяла книга да се изпише, не би успяла да предаде всичко онова от история, съчетано с модернизъм и съвремие, придружени от десетки места за посещения. Един уникален и неповторим град остава Варна.

Наричана Морската столица на България, тя е не просто град, а място съхранило археологически обекти, природни забележителности, културно-исторически места и сгради. Интересни за разглеждане и разходки градини, музеи. За да успеете да обходите и една малка чат от тях обаче ще ви е необходимо качествено обслужване и удобно настаняване. За такова гарантират хотели Варна.

Всеки търсач на силни усещани да ще направи най-обстоен преглед на интересни места, а в заведения Варна ще има, с какво да нагостят и предразположат. http://rezervaciq.com/варна/ресторанти

Обиколка из улиците на Варна може да е подправена със смесица от най-модерни и луксозни меса, всички богати на удобства и красота.

Тръгвайки от Морската градина на Варна, която е и един от символите на града, разходката продължава по алеи, отрупани с жива растителност и животински свят. Не малко са и културните паметници. От самия вход, до другия край, Морска градина остава все така обаятелна и пленяваща;

Алпинеумът Варна – разположен в градската градинка на морската столица, той предлага интересни мигове на “Мостчето на желанията” и “Мостчето на въздишките”.

Град Варна разполага и с единствения по рода си Делфинариум. Той е първият на Балканите и към момента неподправен. В него се изнасят забавни, развлекателни програми с делфини и други морски обитатели, които събуждат интереса на малки и големи.

Не по-малко атрактивна се оказва и модерната Народна астрономическа обсерватория с планетариума “Николай Коперник”. Тя предлага на посетителите поглед в необятния космос. Едно такова приключение остава впечатляващо, удивително и поучително всеки гост.

Освен, че има Делфинариум, Варна разполага и с Терариума. В него има стотици екземпляри, които изумяват и разсмиват гостите. Терариумът на Варна разполага с чудна фауна от множество студенокръвни видове. Сред представителите са: игуани, крокодили, хамелеони, скорпиони, влечуги, варан, тарантула, костенурки, гущери, жаби и други.

Това е само малка част само, от онова, което Морската столица е подготвила за гостите си. Освен крайбрежната ивица на града, плажовете и морето, всеки може да се настани удобно в хотели Варна и да се отдаде на пълноценна почивка. За да е на макс отпуската, не забравяйте да посетите и модерните заведения на Варна. Всяко едно от тях разчита на професионализъм и качество, от което се нуждае съвременния гост.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!