Любопитно

Почивка в и около Кърджали

В Източните Родопи, на брега на река Арда се намира живописния град Кърджали. Той е областен град и има население около 43 хиляди души. Населеното място привлича много туристи целогодишно, като предлага много хотели, вили, къщи за гости и други места за настаняване.
Туристите са привлечени предимно от природата в този район, която не може да се опише с думи. Също така близостта на до язовира е от голям плюс за развитието на туризма в селцата по бреговете му. Може би най – известната туристическа дестинация е селото Главатарци, което се радва на голям туристически интерес.
През последните години по хотелиерски данни посещения има не само от цяла България, а и от други 44 държави намиращи се в и извън Европа. Ако решите да планирате посещение там ви съветваме да потърсите свободни хотели в Главатарци поне месец по – рано.
Едно такова място е Хотелски Комплекс Главатарски Хан, което предлага невероятна гледка към язовир Кърджали, голяма хотелска база, луксозно настаняване, СПА център и красива архитектура. Това е един от малкото хотели с басейни в района на Кърджали, който предлага мултифункционална зала, подходяща за всякакъв вид мероприятия, от сватби, кръщенета, рождени дни, до конференции, обучения и семинари.
Също така нека споменем, че освен множество места за нощувка заведения също не липсват, както по бреговете на язовира, така и в самия град Кърджали. Може да избирате между българска, турска, гръцка, азиатска и интернационална кухня.
При отсядане в хотел в Главатарци или Кърджали ви препоръчваме да посетите някоя от близките природни, културни или исторически забележителности в района, а избор има доста голям, спрямо интересите и предпочитанията на всеки един.
Туристите най – често посещават Перперикон, Историческия музей в Кърджали, Кърджалийския манастир Свети Йоан Кръстител и Успение Богродично, Пешера Утробата, скалните феномени Каменните гъби и Каменната сватба, крепостта Патмос и Вишеград, както и резерватите Вълчи дол и Белите брези. Не пропускайте разходка до Дяволския мост или някоя от множеството екопътеки в района.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!