ЗабележителностиЗабележителности в страната

Музей на Меда

Всеки обича лятото и топлите дни. Много дори го обичат предимно заради това, че идва време за отпуска и почивка, посещение на красиви плажни ивици и релакс по цял ден под лъчите на слънцето, които придават този красив летен загар, който всеки иска да постигне.

Несъмнено първото нещо, на което се обръща внимание дойде ли време за организиране на лятна отпуска е това къде ще се избере място за нощувка. Всеки има различни критерии и изисквания към хотела или мястото, което иска да избере за свой дом по време на ваканцията. Ние ви предлагаме да разгледате Апартхотел Сънсет Кошарица, които е на 4 километра от Слънчев Бряг и гарантира бърз достъп до плажа и нощния живот, а същевременно предлага тишина, спокойствие и прохлада. Повече инфо може да намерите в сайта на хотела, като там дори има възможност и за директна резервация на помещение, което сте си харесали – http://sunsetkosharitsa.com/.

По време на престоя си ще ви предложим да разнообразите един от дните са като посетите интересния Музей на Меда, намиращ се в Несебър. Той е единствен и уникален по рода си. Избран е именно този град за създаване на музея, понеже е известно, че тук още траките са развивали дейността по пчеларство.

В него ще имате възможността да се запознаете с историята на Несебър и развитието на пчеларството. Част от експозициите са представени различни видове кошери за мед, които да на различна възраст, използвани в далечни времена и съвременни, за да видите разликата. Една от основните атракции е стъклен пчелен кошер, с който ще може да разгледате и да се запознаете с живота на работните пчелички и процедурата по създаване на този вкусен и сладък еликсир.

Собственика на музея ще ви посрещне с усмивка и ще ви запознае и разкаже всичко, в най – малкия детайл за нещата, които са ви интересни.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!