ЛюбопитноСозопол

Модерна визия на Созопол с очила за всеки сезон

Избор на слънчеви очила се прави не само за лятото, но и през зимата и по всяко време на годината. В него насоката и акцента могат да падат над различни неща. Сред тях са:

  1. Форма и мода – различните форми за очила се определят, както от мода, така и от форма на лице. Може към момента очила с бъбрековидна форма да са актуални, но ако те не са най-подходящи за Вашето лице, всичко губи смисъл. Лисичата форма на очила не е най-удачен избор за хора с триъгълни лица, правоъгълно лице не позволява носене на правоъгълни очила, за такова по-подходящи са тези със заоблени върхове, а при кръгло лице не се препоръчват кръгли очила.
  2. Стил и вкус – винаги трябва да избирате очилата с вкус, както го правите за избора на облекла. Може да изберете според ежедневното облекло: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/4-вида-ежедневни-поли. Съчетайте цвят на рамка и стъкла с останалия тоалет. За спортния стил, например никак не подхождат очила ретро.
  3. Очила като диадема – много дами са в заблуда, че очилата са аксесоар за косите. Носенето на слънчеви очила на главата е честа практика, но няма покритие.
  4. Очила според цвета на очите – светлите очи са податливи на светлина, а това налага нуждата на по-тъмни стъкла.
  5. Рамка на очилата – металните рамки, тези с пружинки и различни орнаменти в страни създават проблеми при дамите, които ги ползват за диадема. Очила с тънка рамка могат лесно да бъдат счупени. С всички тези детайли и навика на притежателката им, трябва да се внимава при избора на рамка на очилата.
  6. Очила за път – за шофиране най-препоръчвани са слънчеви очила с тънка рамка. Те не ограничават полезрението и са практични и леки.
  7. Съхранение на очилата – кърпичка за очила, калъф, вода и сапун са помощница в поддръжката на слънчеви очила. Те са гарант за дълъг живот, както на стъклата, така и на рамката.
  8. Очила за планина – колкото по на високо в планината се изкачвате, толкова и радиацията става по-силна. Установено е, че след 1000 м. тя се увеличава значително, а това силно вреди на здравето на очите. Ето, защо са създадени очила срещу пряка слънчева светлина в планински условия. Те са оборудвани с повече кожа, силиконови протектори, пластмаса и т.н. Заедно изолират не само прякото слънце, но и вятъра и всички външни фактори.
  9. Очила за зимата – много хора не знаят или пренебрегват факта за слънчева радиация през зимата. Тя обаче съществува и дори е по-опасна от тази през лятото. Добре е обаче да се знае, че новите модни тенденции в дрехи: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/дамска-туника-тюл, както и в очила се появяват през април и май месец всяка година.

Успех на всеки тръгнал да избира своите слънчеви очила, сред модните тенденции за  2014 г.

 

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!