Любопитно

Защо да посетим Стара Загора

Стара Загора е един невероятен град, който определено има какво да предложи на своите туристи. Наситен е с места за разходка, култура, забавления и разтоварване. Ето защо тук всяка година идват много посетители от нашата страна и от чужбина.

Най – често те отсядат в Бест Бутик Хотел, който има страхотна локация, тъй като е в самото сърце на града, също така има много хубав ресторант, който може да ви зарадва с изискани сезонни ястия в гурме стил, който са грижовно приготвени от майстори готвачи, а продуктите за тях са качествени. Нощувките са едно приказно преживяване, което ви понася в друго измерения, благодарение на уникалния дизайнерски стил на всяка стая. Атмосферата е предразполагаща към много лукс, стил, изисканост и чудесен престой. Повече за хотела може да видите на сайта им – тук.

Колко от вас знаят, че Стара Загора също е град, който се нарежда до най – старите в световен мащаб. Историческия музей на града ще ви запознае с историята на живота на града. Сградата в която се помещава е много красива и модерна, а пред него ще видите разкопки на стара римска улица.

Града определено може да предложи за разглеждане доста музей, паметници и обекти, свързани с историята. Освен историческия музей, друго интересно за посещение място е музея Неолитни жилища, където са разкрити осанки на жилищни сгради още от 6 век преди новата ера. Определено препоръчваме посещение с включена беседа, защото има много интересни неща за разказване и показване тук.

Художествената галерия е много добро място за посещение от хора, обичащи изкуството. Тук може да разгледате около 4 хиляди произведения, голяма част от които са създадени от българи. Музея на Гео Милев разказва за живота му. Той се помещава в неговата къща, поради което може да видите изобилие от предмети и снимки, собственост на известната личност.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!