Любопитно

Дестинация Пампорово

Една от най-прекрасните и обхватни планини в България е любима дестинация на редица туристи от различни краища на света. Дали сте почитатели на дългите летни планински разходки и преходи или на зимните спортове в планината, Родопите са точното място. Напоследък със затоплянето на климата в световен мащаб зимите не са като преди години – студени, дълги и много снежни. Възможността за създаване на условия чрез изкуствен сняг обезпечава спускането по планинските склонове през най-студения сезон.

И ако все още сте на зимна вълна, дестинация Пампорово е много добър вариант за вашата активна почивка. Леснодостъпното местоположение е в съчетание с добре поддържани писти и лифтове и разнообразие от хотели на достъпни цени. За почитателите на белите спортове курортът предлага на доста локации ски екипировка под наем, както и професионални учители, които да ви дадат първи основни насоки. Уроците могат да бъдат в група от няколко човека или индивидуални, като продължителността е един астрономически час.

От опит знаем, че една дълга почивка се планира от рано. Организацията, отпуските, съобразяване с не учебните дни на децата, метеорологичните условия и наличността на свободни места за настаняване на адекватна цена не е лесна. Един удобен вариант за семейна почивка е някой апартхотел до лифта Пампорово, поради доброто местоположение и уютен престой.

Всяка година в курорт Пампорово се правят подобрения по пистовата мрежа, съоръжения, камери и патрули за безопасност. Местата за настаняване също не изостават в тази насока – там преди всеки активен сезон се извършват освежителни ремонти и подновявания. За осведомеността на български и чуждестранни туристи се грижат камери с предаване на живо в района, както и непрестанно актуализиран сайт на курорт Пампорово. В посока безопасност на почитателите на зимните спортове всяка година се вземат все по-сериозни мерки. Медици и планински спасители с висок професионализъм гастролират по заснежените планински стръмнини, като информацията за безопасност е поставена на видни места на станциите и в сайта. За онези, които обичат зимата и снега, но предпочитат да гледат снежните зимни върхове през прозореца, докато отпиват ароматен чай седнали до камината и с книга в ръка, курортът може да предложи страхотни хотели. Един апартхотел до лифта в Пампорово ще разкрие великолепна гледка към Родопите и в същото време ще предложи удобство и близост на спортната част от семейството.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!