Хотели

Созопол се е разположен в североизточната част на област Бургас. Созопол е известен с едни от най-големите плажове на Българското Черноморие. Регионално значимото пристанище намиращо се в Созопол може да бъде интересна точка за посещение от туристи и любителите на плавателните съдове и красотата на корабите и лодките на рейд в пристанището. То се използва също и за развлекателни туристически пътувания като в същото време се използва и за регулярни пътнически и товарни превози. Там могат да се намерят и яхтени пристани и пристанища за рибарски лодки. До града и през него може да се премине през първокласен път 1-9 който е част от европейската пътна мрежа преминаваща през територията на България.

Първото селище на мястото на сегашен Созопол е създадено в края на 4-3 век преди новата ера, което прави Созопол един от най-старите градове по българското Черноморие. Проучванията проведени под водите на Созопол са разкриват останки от жилища, костени и каменни оръдия на труда и керамични съдове от бронзовата епоха както и много други артефакти свързани с населението и корабоплаването на територията на Созопол от древни времена.

Созопол предлага на почиващите туристи в града хотели с общо 32 000 легла, като се изграждат и множество вилни сгради, семейни хотели и ваканционни селища. Все повече хотели в Созопол получават 4 и 5 звезди категоризация което говори за отличните условия и качество на предлаганите услуги в тях. Почивка в Созопол можете да си направите и в някое от местата за настаняване като ваканционно селище Дюни, както и в някой от къмпингите в околността като „Смокиня”, „Градина”, „Веселие”, „Каваци” или „Златна рибка” В селата Вършило и Индже войвода пък изключително успешно се развива селският туризъм наред с изграждането на нови туристически маршрути в района.
Не пропускайте да помислите за Вашата почивка и се възползвайте от изгодните оферти, които хотелите в Созопол предлагат при ранни записвания.
С наближаването на пролетните празници все повече хотели предлагат разнообразни промоционални настанявания.

Хотелите ще Ви посрещнат с прекрасно професионално обслужване, невероятни летни пакетни ценови предложения за почивката Ви в Созопол през 2013 г. Приятната обстановка и множеството услуги предлагани в хотелите на Созопол ще гарантират приятните и запомнящи се мометни от Вашата почивка в Созопол. Хотелите в Созопол ще ви предложат и всички услуги от които се нуждаете за пълноценната си лятна почивка в Созопол.

Коментирай